Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

We proberen uw vragen op deze pagina zo goed mogelijk te beantwoorden. Zijn sommige van uw vragen nog onbeantwoord gebleven, dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met verkoopmakelaar Brecheisen.

Vanaf wanneer kan ik bezichtigen?

Indien u geïnteresseerd bent in één van de appartementen kunt u contact opnemen met Brecheisen Makelaars. Bij een afspraak zullen de Covid-maatregelen in acht worden genomen, waarbij voldoende afstand bewaard wordt zodat u in alle veiligheid de woning kunt bezichtigen.

Hoe worden de appartementen opgeleverd?

De appartementen worden standaard opgeleverd met o.a. dekvloeren, scheidingswanden, plafonds, keuken, badkamer(s). Indien wenselijk kunt u in overleg met de aannemer hierop wijzigingen aanbrengen. Het uitvoeren van persoonlijke toevoegingen en wensen kunnen kostenverhogend zijn en komen in dat geval voor rekening van de koper.

Mocht u liever het appartement als “casco” willen kopen, dan kan dat ook. Vraag de verkopend makelaar en/of de aannemer hiervoor naar de mogelijkheden. Een aantal onderdelen zoals het aanbrengen van de vloerverwarming en de technische ruimte zullen in dat geval nog wel door ons worden verzorgd, dit heeft o.a. te maken met garanties. Verder zullen de appartementen standaard worden voorzien van de benodigde afvoeren en aansluitingen zoals (warm) water en elektra.

Worden de appartementen vrij op naam of kosten koper verkocht?   

De appartementen worden vrij op naam verkocht. 

Hoeveel appartementen worden er gerealiseerd? 

Er worden 21 appartementen gerealiseerd.

Hebben alle appartementen een buitenruimte?

Bijna alle appartementen hebben een buitenruimte, er zijn slechts vier appartementen die daar geen beschikking toe hebben. Drie van deze appartementen bevinden zich op de bovenste verdieping van het gebouw.

Is externe zonwering mogelijk?

Ja, er is bij het plaatsen van de buitenkozijnen rekening gehouden met de mogelijkheid om zonwering aan te kunnen brengen, door middel van een sparing en een (loze) elektraleiding. N.B. In het VvE-reglement is het voorgeschreven type en de kleur van de zonwering reeds opgenomen, u heeft hierin geen keuzevrijheid.

Hoe zullen de appartementen worden voorzien van verwarming en warm water?

Alle appartementen zullen worden voorzien van vloerverwarming, warm- en koud water en verwarming door middel van een luchtwarmtepomp (in combinatie met een boiler).

Kan ik het appartement naar eigen wens aanpassen of indelen?

Ja, de appartementen worden standaard verkocht volgens de indeling zoals te zien is in de ‘verkooptekeningen’ maar u kunt er ook voor kiezen om hiervan af te wijken. Voor een advies over alternatieve indelingen, bevelen wij u in dat geval aan om u hierin te laten adviseren door Studio Marco van Veldhuizen. 

Let op: Indien u kiest om de door ons voorgestelde indeling aan te passen of anders in te delen, kan dit financiële consequenties hebben. Voor meer informatie hierover kunt u het beste contact opnemen met de verkopend makelaar Brecheisen makelaars. 

Wat is de routing in het gebouw?

Het gebouw heeft drie trappenhuizen en een hoofdentree. In de hoofdentree bevinden zich de vergaderruimte, de hotelkamer en de lounge. Het trappenhuis aan de westzijde is gekoppeld aan het hoofdentree. De twee andere trappenhuizen zijn zo gesitueerd dat deze zo dicht mogelijk bij uw fiets- of autoparkeerplaats zijn gelegen. Op alle trappenhuizen zijn per etage twee appartementen aangesloten. 

Waar bevinden zich de brievenbussen en het bellentableau?

De brievenbussen en het bellentableau bevinden zich nabij de buitentrap van het hoofdentree.

Is de grond uitgegeven in eigendom of in erfpacht? 

De grond is in eigendom en wordt als zodanig verkocht. Bij de koop van uw appartement(en) wordt u eigenaar van: het gekochte appartement (appartementsrecht), een aandeel in de grond, een aandeel in gemeenschappelijke binnen- en buitenruimte en een parkeerplaats/parkeerplaatsen. 

Wie is de aannemer van Stadsbuiten? 

Bouwbedrijf Wessels Zeist
Karpervijver 27
3703 CJ Zeist
030 691 8020
wessels_zeist@vokerwessels.com
www.wessels-zeist.nl

Wie is de notaris?

De notaris is:

Hermans & Schuttevaer Notarissen
Jutfaseweg 1
3522 HA Utrecht
085 0810 870
vvoorhorst@herschut.nl

Is het gebruik van de hotelkamer voor alle bewoners toegankelijk? 

Ja, de hotelkamer is bedoeld voor logees van de bewoners van het gebouw. In het huishoudelijk reglement van de VvE worden de afspraken hieromtrent nader vastgelegd.

Is het gebruik van de vergaderruimte voor alle bewoners toegankelijk? 

Ja, de vergaderruimte is bedoeld voor bewoners van het gebouw. In het huishoudelijk reglement van de VvE worden de afspraken hieromtrent nader vastgelegd.

Wat valt er onder de bijdrage aan de VvE?

Het bedrag van de maandelijkse servicekosten verschilt per appartement en is uiteraard afhankelijk van het gebruik.

De service kosten zijn opgebouwd uit een aantal afzonderlijke posten:
·       Elektra & water: de bijdrage aan het verbruik in de algemene ruimten en het gemeenschappelijke buitenterrein. De kosten van de algemene ruimten en het gemeenschappelijke buitenterrein worden evenredig verdeeld over het aantal appartementen.
·       Verzekeringen: o.a. de glas- en aansprakelijkheidsverzekering.
·       Schoonmaak: de schoonmaak van de algemene en gemeenschappelijke ruimten. 
·       Onderhoud van het gebouw: o.a. de kosten voor de vergaderruimte, de hotelkamer, liften (onderhoud en service-abonnement), de pv-panelen, onderhoud van de brandmeldinstallatie, de technische installaties (o.a. het verwarming- en ventilatiesysteem in de algemene ruimten).
·       Onderhoud van de gemeenschappelijke buitenruimte: het onderhoud van groenvoorzieningen, parkeerplaatsen en de toegangspoorten.
·       Reservering van groot onderhoud: hiervan is een nadere specificatie in de bijlagen van de koopovereenkomst gevoegd.
·       Bestuurs- en administratiekosten: zoals de kosten voor bestuurlijk en financieel beheer, maar ook diverse kosten die gemoeid zijn met het besturen van de VvE.

Kan er geparkeerd worden op eigen terrein? 

Ja, alle appartementen beschikken over minstens één parkeerplaats op het eigen terrein.

Mag/kan ik mijn parkeerplaats ooit los verkopen buiten de VvE? 

Nee, op de overdraagbaarheid van de parkeerplaatsen rust een kettingbeding. Dit betekent dat een parkeerplaats alleen verhandeld kan worden aan leden van de VvE.  

Kan ik mijn elektrische auto en/of fiets opladen? 

Ja, in het terrein zijn stroomkabels gelegd waarop u – voor eigen kosten – een ‘aftakking’ kunt maken ten behoeve van een laadpunt. Daarnaast worden alle bergingen voorzien van stroom en zijn deze mede hierdoor voorbereid op het plaatsen van een (fiets)laadpunt.

Zijn de appartementen toegankelijk voor mindervaliden? 

Ja, met uitzondering van appartement 0.1 + 1.1. Dit appartement bestaat uit twee verdiepingen en is niet uitgevoerd met een lift (het appartement is wel voorbereid op de realisatie van een lift). 

Wat zijn de afmetingen van de liftkooi?

Afmetingen van de liftkooi: 210 cm (lengte) x 120 cm (breedte) x 245 cm (hoogte). Afmetingen van de liftdeur: 90 cm Breedte) x 230 cm (hoogte).

Zit er een berging bij de appartementen? 

Ja, alle appartementen zijn voorzien van een buitenberging.  

Waar kunnen bezoekers parkeren? 

In het openbare gebied, er zijn meerdere (betaalde) openbare parkeermogelijkheden dichtbij het gebouw.

Ik moet mijn eigen woning nog verkopen, wat nu?

Brecheisen Makelaars kan u helpen bij de verkoop van uw woning. Bovendien is de inruil van uw woning voor ons in sommige gevallen bespreekbaar.

Zijn er extra parkeerplaatsen te koop?

Alle appartementen worden voorzien van minstens één parkeerplaats. Enkele appartementen hebben het eerste recht op de koop van een tweede parkeerplaats. Indien er nog parkeerplaatsen over zijn nadat alle appartementen zijn verkocht, zullen wij u hierover informeren en kunt u een extra parkeerplaats kopen. Bij interesse in een 2de parkeerplaats kunt u dit aangeven bij de makelaar.

Wat zijn regels wanneer ik kies voor een eigen aannemer?

Wanneer u de woning wilt afbouwen met een eigen aannemer koopt u de woning als “Stadsbuiten casco” en bent u zelf verantwoordelijk voor de realisatie en risico’s van de bouwwerkzaamheden. Nadat wij de woning hebben opgeleverd en de levering van de woning via de notaris heeft plaatsgevonden, kunt u met uw eigen aannemer starten met het afbouwen van uw woning. Het inhuizen van materiaal moet verplicht via een bouwlift naar de woning worden gebracht. Behoudens de door u gekochte parkeerplaats zijn er geen extra parkeerplaatsen beschikbaar. Indien u kiest voor uw eigen aannemer zal de aannemer (behoudens uw eigen parkeerplaats), dus niet op eigen terrein kunnen parkeren.  

Let op: De eventuele kosten als gevolg van schade of vervuiling die zijn veroorzaakt door de door u gekozen aannemer, zullen op u worden verhaald

Wie is de bestuurder/beheerder van de VvE? 

Zodra u eigenaar bent geworden van uw appartement wordt u tevens lid van de VvE. Rejoko Beheer B.V. zal in de opstart fase (hooguit de eerste twee jaar) de Vve voorzitten. Daarna is het aan de VvE om een andere partij in te schakelen of om het zelf te doen.